Wat is operational lease?

Operational lease is een leasevorm die veel voorkomt in de autowereld. Het wordt ook wel gezien als het langdurig huren van een auto. Maar wat houdt deze leasevorm nu precies in?

Geheel verzorgd leasen

Bij operational lease maak je gebruik van je leaseauto en het beheer wordt geheel verzorgd door de leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en de leasemaatschappij draagt de kosten en het risico voor afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, verzekering, vervangend vervoer en houderschapsbelasting. Omdat de kosten vooraf bekend zijn, kun je goed budgetteren. De investering los je in vaste termijnen af met een vooraf bepaald bedrag. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto, die je na het einde van het leasecontract weer inlevert.

Wat zijn nu precies de voordelen en nadelen van operational lease? Waarom moet je kiezen voor deze leasevorm of juist een andere? Wij zetten het voor je op een rij.

Voordelen van operational lease

  • Leasen zonder zorgen;
  • Geen bijkomende kosten voor onderhoud;
  • Vast bedrag per maand;

Nadelen van operational lease

  • Weinig flexibel;
  • Geen afschrijving en investeringsaftrek;
  • U bent niet de eigenaar;

Kortom, operational lease is veilig, risicoloos en leasen zonder zorgen. Alles wordt voor je geregeld. Dat is een groot voordeel, maar kan tegelijkertijd als een nadeel worden ervaren. Daarom is het verstandig om voor je eigen situatie te bekijken of een auto leasen zakelijk interessant voor je is en welke leasevorm het beste is. Let op! Niet elke auto komt in aanmerking voor deze leasevorm. Wil je meer weten, graag zien we je terug bij ons in de showroom zodat we kunnen kijken wat het beste bij je past!

Mogelijk gemaakt door Mobilox